IFA Service Zuid-Nederland

 • ifa-service-zuid-logo

Greasemonkey Category: Klassieker Club and Media & WebsiteGreasemonkey Tags: barkas, Club, IFA, Klassieker, oldtimer, trabant, vereniging, and wartburg

Profiel
Profiel
Meer info
Photos
Kaart
Beoordelingen
Related Listing
 • Eventjes voorstellen, wie zijn wij? De IFA Service Zuid-Nederland is een onafhankelijk technisch steunpunt voor en door mensen die auto’s bezitten uit de voormalige DDR (Deutsche Democratische Republik). We streven ernaar om deze auto’s op de weg te houden en staan de leden bij met raad en daad. We hebben op dit moment een dertig tal auto’s in het bestand, die allemaal voor onderhoud bij ons in de werkplaats komen. Tevens zorgen we ervoor dat deze auto’s jaarlijks weer door de APK komen of we maken ze klaar voor een RDW-kenteken keuring. In de loop van de jaren na het vallen van de muur, hebben we diverse contacten opgebouwd, in het Oosten van Duitsland. Hierdoor kunnen we tot op de dag van vandaag beschikken over de onderdelen, complete auto’s en tweetakt olie.

  Om welke auto’s gaat het dan eigenlijk? De Trabant, is de bekendste, deze auto groeide uit tot symbool van de veroverde vrijheid van het Oost-Duitse volk. Maar er werden meer auto’s geproduceerd in de voormalige DDR. De Wartburg, misschien minder bekend, werd geproduceerd in Eisenach, of de Barkas die de Oost-Duitse tegenhanger was van de West-Duitse Volkswagenbus. Auto’s die nog minder bekend zijn, zijn de Framo, IFA, Zwickau en de Melkus sportauto. Helaas zijn er in de loop van de jaren al vele van deze schitterende auto’s op de sloop beland. Eens te meer een reden om dit rijdend cultureel erfgoed voor het nageslacht te behouden en op de weg te houden.

  Naast vele activiteiten die we in de loop van de jaren ontplooid hebben, organiseren we ook diverse evenementen per jaar. Dan hebben we het over toertochten, meerdaagse evenementen op bijvoorbeeld een camping. Hierbij word natuurlijk niet vergeten dat de auto’s centraal staan, maar sociale contacten en gezelligheid staan natuurlijk op de eerste plaats.

 • Workarea: National
  Adres: North Brabant
  all
  all
  all
  Telefoon:: 31(0)616802000
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Schrijf een beoordeling

  Uw emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *