2cv club

 • logo1

Greasemonkey Category: Klassieker ClubGreasemonkey Tags: 2CV, car, Citroën, Club, eend, and lelijke

Profiel
Profiel
Meer info
Photos
Kaart
Beoordelingen
 • De 2CVclub.nl telt ongeveer 750 leden. Het is een levendige club met veel verschillende activiteiten op verschillende gebieden, voor iedereen wat wils. Doordat de een(d)voud zowel jongeren als ouderen aanspreekt zie je binnen de club een grote variatie aan mensen. Van de purist, de Kitcar eigenaar tot de zelf(ver)bouwer

  Onderdelenmagazijn
  Het clubhonk heeft een onderdelenmagazijn voor 4&6 types, een hefbrug, een clubwinkel en een clubruimte met bar. Er zijn diverse evenementen, themadagen en cursussen. Zes maal per jaar verschijnt het clubblad “Wijzer” met veel informatie over de Eend en de 2CVclub.nl. Maar bovenal bieden we onze leden gezelligheid en saamhorigheid.

  Historie van de 2CV
  De afkorting staat voor ‘Deux Chevaux Vapeur’, wat twee paardenkrachten betekent. De 2CV werd geproduceerd tussen 1948 en 1990. In die periode zijn er zo’n 4 miljoen van gebouwd. Na de oorlog werd de auto op 23 maart 1948 aan pers en publiek voorgesteld. Een Franse journalist heeft het “Canard”, wat eend betekent, genoemd. Dit werd in Nederland vertaald als “het lelijke eendje”. Deze benaming is in Nederland een geuzennaam geworden. De eend is hét voorbeeld in de jaren 1970-1990 van een betaalbare auto, die staat voor vrijheid en flexibiliteit.

 • Workarea: National
  Adres: Meikade 47B
  Ederveen
  Gelderland
  6744 TB
  Nederland
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Schrijf een beoordeling

  Uw emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *