Artikelen


Hier lees je enkele artikelen die ik de afgelopen jaren schreef. Veruit de meeste zijn afkomstig uit Slagwerkkrant en Volvo Klassieker Magazine. Voor mijn avonturen op vier wielen kun je terecht op ClassicProof.com. Voor de tests die ik de afgelopen 18 jaar voor Slagwerkkrant schreef kun je terecht in het Slagwerkkrant testarchief.

  

Mark Richardson – Interview uit Slagwerkkrant 193

Mark Richardson heb ik inmiddels een handvol keren geïnterviewd, en deze op en top Britse geweldenaar heeft eigenlijk altijd wel iets interessants te vertellen. Mijn meest indrukwekkende interview met hem was tijdens het Lowlands festival een aantal jaren geleden. Een week eerder had de band net het Pukkelpop-drama doorstaan, en Richardson en band waren hevig aangeslagen. Nu was de setting aanmerkelijk relaxter: Skunk Anansie had net het nieuwe album Anarchytecture uitgebracht, en de band deed een try-out in een uitverkochte Paradiso. Een interview over nieuwe muziek en voortschrijdend inzicht, subtiel spelen met Amy MacDonald, en de liefde voor Abba.

Klik hier om het complete interview te lezen (PDF DOWNLOAD) 

Anika Nilles – Interview uit Slagwerkkrant 188

‘Niet slecht voor een dame’. In de door mannen gedomineerde drummerswereld is het een veel gehoorde kreet. Hij gaat echter niet op voor Anika Nilles, want deze dame speelde zich met een aantal Youtube video’s dusdanig in de kijker dat menig mannelijk collega het er benauwd van kreeg. Prachtig rollende fills, fantastische timing en spectaculair maar muzikaal drumwerk. Ook ik was in vijf minuten om. Mijn verbazing was groot toen ik deze ontzettend timide dame te spreken kreeg. Haar Engels was bepaald nog niet optimaal, en het grote succes had haar dusdanig overrompeld. Tijdens de fotosessie op het plein van het Messegebouw in Frankfurt speelde ze in een kleine vijf minuten een paar honderd mensen bij elkaar. Zo snel kan het gaan.

Lees hier het complete interview uit Slagwerkkrant 188 [PDF-DOWNLOAD]

Benny Greb – Interview uit Slagwerkkrant 187

Benny en ik kennen elkaar al jaren. In het begin van zijn carrière organiseerden Slagwerkkrant en Meinl een clinic-tour met hem, en we leerden elkaar in die week behoorlijk goed kennen. Greb groeide in de afgelopen jaren uit tot een van de grootste namen in de drummerswereld, maar we spreken elkaar nog regelmatig. Een interview doen is dan af en toe een beetje vreemd, vooral ook omdat je vragen stelt waar je eigenlijk het antwoord al op weet. Dit interview ging via Skype, en Benny zat met dikke wallen onder de ogen zijn verhaal te doen. Een eigen dvd produceren, in combinatie met een jong gezin; het eist zo zijn tol.

Lees hier het complete interview uit Slagwerkkrant 187 [PDF-DOWNLOAD]

Sounds maken – Hoofdverhaal uit Slagwerkkrant 175

Ik geloof steevast in ‘outside the box’ denken. Dat leidde een aantal jaar geleden tot een mooi hoofdverhaal in Slagwerkkrant. Hoe kun je met oude spullen en bijzondere speltechnieken heel nieuwe sounds uit je drumkit halen? Je leest het in dit vijf pagina’s tellende verhaal.

Klik hier om het verhaal te lezen (PDF-DOWNLOAD)

Dave Elitch – Interview uit Slagwerkkrant 185


Dave Elitch was zo ziek als een hond, toen ik hem op een mooie zonnige dag interviewde in de Amsterdamse Melkweg. Elitch speelde met Antemasque, een incarnatie van The Mars Volta, waarmee hij zichzelf een paar jaar eerder in de kijker speelde. Vervolgens speelde hij bij Max Cavalera, Miley Cyrus en nog een aantal onverwachte namen. We bleken meerdere passies te delen. Allebei gek van oude auto’s en bijzondere trommels. Dat schept een band.

Klik hier om het complete interview te lezen (PDF-DOWNLOAD)